Weisz Árpád Emléktorna

A Petőfitelep Jövője Egyesület, Weisz Árpád tiszteletére – hagyományteremtő szándékkal – 2015. április 18-án, szombaton, első ízben rendezett emléktornát. A mérkőzéseknek az egyesületünk által fenntartott, Petőfitelepi Labdarugó és Szabadidő Centrum, a PLaCc adott otthont. 
A hat csapat részvételével megrendezett tornával, az Internazionale egykori futballistájára, a harmincas évek sikeres, kék-fekete csapatának balhátvédjére emlékeztünk.
Solt város szülötte, a tragikus sorsú Weisz Árpád (Csili), az 1924-es olimpiát megjárt, ötszörös magyar válogatott labdarugó, aki nemcsak játékosként, hanem edzőként is sikeres volt. 
1930-ban, az akkor 34 éves tréner vezetésével szerezte meg az Inter harmadik bajnoki címét. Ezzel a mai napig ő az olasz pontvadászat, a „Serie A” legfiatalabb edzője. A Bologna csapatával kétszer állhatott fel a dobogó tetejére, így az 1937-ben megszerzett scudettoval, ő lett a harmadik, olyan külföldi edző, aki háromszoros olasz bajnoknak mondhatja magát.
Micsoda sors, micsoda sikerek, micsoda tragédia és micsoda elfeledettség, ami osztályrészéül jutott neki, noha már két legendás olasz stadionban, a bolognai Dall’Arában és a milánói Giuseppe Meazzában is emléktábla őrzi dicsőségét, Weisz Árpádot Magyarországon az olasz futball néhány fanatikusán kívül alig ismeri valaki. 

Az emléktornán készült további fotók a www.facebook.com/SportPlacc oldalon tekinthetők meg.