PETJES Családi és Gasztro Fesztivál

Immár ötödik alkalommal szerveztük, őszi egyesületi napunkat, a PETJES Családi Napot, melyet idén, más programpontokkal bővítve, fesztiválként rendeztünk meg szeptember 26-án, szombaton. 
A PETJES Családi és Gasztro Fesztivál célja, hogy a több programpontból álló rendezvénnyel még könnyebben be tudjuk mutatni egyesületünket, annak munkáját és magát az önkéntességet is. Alkalmat tudjunk teremteni az ismerkedésre, közelebb hozzuk egymáshoz tagjainkat, a szolgáltatásunkat igénybe vevő családokat, röviden közösséget teremtsünk és formáljunk. Ahhoz, hogy célunkat elérjük egy olyan eseményt kellett szerveznünk, ahol a család minden tagja, kicsi és nagy egyaránt jól érzi magát és megtalálja az őt érdeklő programot.
A fesztivál egész napos, és 2 helyszínen, a családi napközinknek és a közösségi háznak is otthont adó, PETJES-Házban,  valamint az egyesületünk által fenntartott szabadidőparkban, a PLaCcon került megrendezésre.
Az idei rendezvényen próbáltunk minden, az elmúlt négy évben már sikeres programot megtartani és ezt még bővíteni.
A csana nyílt nap keretében 10 órától várta a szolgáltatás iránt érdeklődőket, a közösségi házban önkénteseink közreműködésével és a családi napközink gondozóinak irányításával gyermekprogramokkal vártuk vendégeinket. Kézműves foglalkozások, játszóház és a gyermekek számára elmaradhatatlan arcfestés és ugrálóvár várta a kicsiket és nagyokat egyaránt, délután 14 órától Furfangos Paraván bábelőadása, 17 órától, a nagyon sikeres Kerekítő színesítette a programot.
Idén először, a pálya mögötti területen kialakított Gasztroudvarban, délelőtt halászlé főzőversenyt, délután-koraeste grillversenyt rendeztünk, ahol az elkészült finomságokat adomány fejében, az itt felállított rendezvénysátorban el is lehetett fogyasztani. 
Déltől kézműves sajtok, rétesek, szörpök, lekvárok és egyéb finomságok kóstolóval egybekötött árusítása növeli a gasztronómia rajongóinak kedvét.
A rendezvénysátor melletti Nagyszínpad délutántól várta a zene szerelmeseit, először a Málna zenekar zenélt a kisebbeknek, majd a Solti Junior Band fúvosai adtak koncertet, kora este a Sztornó játszott, a nap zárásaként pedig a Jackie Jam és a VirágOm utcabállal egybekötött közös koncertjét láthatták-hallhatták a rendezvényre kilátogatók.
Este fél kilenctől, ahogyan tavaly is Szent Mihály napi tűz színesítette a programot.

A pontos menetrendről a fesztivál már működő, hivatalos oldalán, a facebook.com/petjesfesztival oldalról tájékozódhatnak.