TÁMOP pályázat

PETJES CSALÁDI NAPKÖZI ÉS JÁTSZÓHÁZ, A HIÁNYPOTLÓ SZOLGÁLTATÁS

2013 júniusában indította a Petőfitelep Jövője Egyesület az eddigi legsikeresebb – Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott TÁMOP-2.4.5-12/1-2012-0061 jelű, a „Családi napközi és játszóház a Petőfitelep Jövője Egyesület megvalósításában-Solt”című - projektjét, az „Alternatív nappali gyermekellátási szolgáltatások létrehozásának támogatása”program keretében.

A 2014. december 31-én végett ért, másfél éves programmal az egyesület egy családi napközi létrehozását valósította meg a kalocsai járás területén. A pályázat sikerét a Magyar Állam és az Európai Unió 100 százalékban, 19.717.122 Ft támogatással biztosította, melyet beruházásra és munkahelyteremtésre tudtunk fordítani.
A kezdeményezés fő célja egy családi napközi kialakítása volt.Ez Solt és a környező települések lakosságának, ezen belül az 1-3 éves korú gyermekkel rendelkezőknek hiánypótló szolgáltatás, hiszen a környék bölcsődei befogadó kapacitása alacsony és családi napközi sincs a környéken.A gyedről, gyesről a munka világába visszatérni kívánó szülők számára eddig nehezen volt megoldható a gyermekek elhelyezése. A pályázat sikerével hosszú idő után tudtuk újra megoldani a bölcsődés korúak ellátását.
A három éves fenntartási időszakban, a finanszírozott időszakhoz hasonló intenzitással kerülnek folytatásra a programelemek. Solton, a Katona József u. 23. szám alatti PETJES Családi Napközi és Játszóházban továbbra is várják az érdeklődőket és leendő ügyfeleket.

Kapcsolódó dokumentumok: